2013-01-02 16:42:39

Széchenyi termékek

 

 Ismerje meg az általunk kínált Széchenyi termékeket, tudja meg, mivel járulhatnak hozzá vállalkozása sikerességéhez.

  

 


 

 

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

 

A Széchenyi Kártya továbbra is a legkedvezőbb lehetőség vállalkozása átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására. A Széchenyi Kártya a már működő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és garanciadíj-támogatásban részesített hitelkonstrukció.

 

Szechenyi kartya

Miért előnyös?

• már 2 hét alatt akár 25 millió Ft hitelhez juthat,
• gyors és egyszerűsített hitelbírálat, csökkentett adminisztráció,
• akár ingatlanfedezet nélkül,
• az ország több mint 300 pontján igényelhető,
• használható átutalással,
• illetve a MasterCard üzleti bankkártyával készpénzfelvételre, bankkártyás vásárlásra.

A Széchenyi Kártyát minden olyan KKV igényelheti, amely egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, illetve az Üzletszabályzatban meghatározott gazdasági társaságként vagy szövetkezet formájában legalább egy éve (10 millió Ft feletti hitelkeret igénylése esetén két éve) működik. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozásának ne legyen lejárt köztartozása, valamint megfeleljen a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatban meghatározott egyéb feltételeknek. Hitelkérelmét a regisztráló irodákban, azaz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KA-VOSZ Zrt. irodáiban nyújthatja be.


A Széchenyi Kártya igényléséhez szükséges igénylési lapokat kirendeltségeinken beszerezheti. Az kirendeltségeinken dolgozó kollégák segítséget nyújtanak Önnek az adatok kitöltésében és a szükséges dokumentumok beszerzésében is.  A pozitív bírálatot követően a Takarékszövetkezet köti meg az Ön vállalkozásával a szerződés és nyitja meg a hitelkeretet.

 


 

Széchenyi Forgóeszközhitel

 

Miért előnyös Vállalkozása számára a Széchenyi Forgóeszközhitel Konstrukció?

 • A Konstrukció előnye, hogy nem pusztán az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt kifejezetten forgóeszközök finanszírozására alkalmas. 
 • A maximális futamidőn belül Ön határozhatja meg Vállalkozása számára az optimális futamidőt, így kívánsága szerint tervezheti Vállalkozása pénzügyeit. 
 • Az igényelhető hitel 1 millió Ft-tól maximum 25 millió Ft-ig 100.000 forintonként emelkedő, így rugalmasan alkalmazkodik az Ön Vállalkozásának finanszírozási igényeihez. 
 • A Széchenyi Forgóeszközhitel Konstrukció igénybevételével Vállalkozása szintén egy államilag támogatott kedvező kondíciójú hitelhez juthat 
 • A biztosítékok köre szinte azonos a Széchenyi Kártya Konstrukciónál megszokottakkal, így Forgóeszközhitel esetében is a Vállalkozás tulajdonosának (ill. egyéni vállalkozó esetén a vállalkozótól különböző magánszemély) személyes garanciája (kezességvállalása) a fő fedezet

 


 

Széchenyi Beruházási Hitel


A Széchenyi Beruházási Hitel legfeljebb 50 MFt összegű akár 10 éves futamidőre is igényelhető hiteltípus, a vállalkozás beruházásai, fejlesztései meghitelezésére. Előnye, hogy hosszú távon szolgálja Vállalkozása működését, versenyképességét, törlesztésével pedig alkalmazkodik a beruházás megtérüléséhez.

A Hitel felhasználható ingatlan vásárlásra, építésére, fejlesztésére, új és akár használt gépek, tárgyi eszközök beszerzésére, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzésre is.

Az igényléshez szükséges további dokumentumokat megtalálja az igénylési lap utolsó oldalán, a részletes feltételekről a KA-VOSZ Zrt. Üzletszabályzatából tájékozódhat

A Széchenyi Beruházási Hitel lényegi elemei:

 • Az igényelhető hitel minimum 1 millió Ft, majd 100.000 forintonként emelkedő összegű egészen 50 millió Ft-ig.
 • A Széchenyi Beruházási Hitel esetében az Igénylőnek a tervezett beruházás összköltsége min. 20%-ának megfelelő saját erővel szükséges rendelkeznie.
 • A Hitel futamideje minimum 12, maximum 120 hónap
 • A rendelkezésre tartási idő maximum 18 hónap, a türelmi idő tartama legalább rendelkezésre tartási idővel azonos és maximum 24 hónap lehet
 • A Hitel fő biztosítéka a beruházás tárgya (de a beruházás tárgya mellett attól eltérő ingóság illetve ingatlan is bevonásra

 


 

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel

 

Széchenyi TámogaMiért előnyös vállalkozása számára az államilag támogatott Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciója?

 • Amennyiben az Ön vállalkozása utólagos finanszírozású támogatást nyert el, úgy a vállalkozásnak szinte a teljes beruházást önerőből kell megvalósítania, és csak a befejezést követően jut hozzá a támogatáshoz. A Támogatást Megelőlegező Hitel segítségével a vállalkozása a várt támogatás összegének előfinanszírozását kérheti.
 • A hitel a később beérkező támogatásból kerül törlesztésre.
 • A hitel összege 500 ezertől 50 millió Ft-ig terjedhet, a két érték között 100 ezer forintonként emelkedő összeggel igényelhető, így rugalmasan alkalmazkodik az Ön vállalkozásának finanszírozási igényeihez.
 • A megítélt támogatás akár 100%-ának kérheti az előfinanszírozását (a hitelező Bank ennél alacsonyabb hitelösszeget is jóvá hagyhat).
 • A maximális futamidőn belül Ön határozhatja meg vállalkozása számára az optimális futamidőt, így kívánsága szerint tervezheti vállalkozása pénzügyeit.
 • A hitel biztosítékaként nem szükséges tárgyi fedezetet felajánlani, azonban alapvető biztosíték a jövőben befolyó támogatás összegének a hitelező bankra történő engedményezése. (Éppen ezért olyan támogatások, melyek nem engedményezhetőek a pályázati felhívás vagy annak mellékleteit képező szabályzatai alapján, nem kapcsolódhatnak a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukcióhoz)
   

 

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

 

Miért előnyös Vállalkozása számára az államilag támogatott Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel?

 • Amennyiben az Ön vállalkozása európai uniós támogatást nyert el, de a projekt összköltségéhez nem tudja a saját forráson és a támogatáson felüli részt biztosítani, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel segítségével kiegészítheti az önrészt.
 • A hitel összege 500 ezer és 50 millió Ft között terjedhet, a két érték között 100 ezer forintonként emelkedő összeggel igényelhető így rugalmasan alkalmazkodik az Ön Vállalkozásának finanszírozási igényeihez.
 • A Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel mellet Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel is igényelhető az elnyert támogatáshoz, ezek összege együttesen akár 50 millió forint lehet.
 • A maximális futamidőn belül Ön határozhatja meg Vállalkozása számára az optimális futamidőt, így kívánsága szerint tervezheti Vállalkozása pénzügyeit.

 


 

Agrár Széchenyi Kártya


Az Agrár Széchenyi Kártya a mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, erdő-, vad- és halgazdálkodással foglalkozó mezőgazdasági őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozásként működő kis- és középvállalkozások számára nyújtott szabad felhasználású 1, 2 vagy 3 éves lejáratú folyószámlahitel.

Az Agrár Széchenyi Kártya hitelkerete legalább 500 000 Ft, vagy félmillió forintonként növekvő, legfeljebb 25 millió Ft összeg lehet, melyhez a Magyar Állam 2% kamattámogatást és kezességi díjtámogatást biztosít.

A hiteligénylőnek 15 millió forint hitelösszegig egy, felette két lezár, teljes éves gazdálkodói múlttal és az MVH-nál regisztrációs számmal kell rendelkeznie. A hiteligénylőnek nem lehet köztartozása vagy lejárt hiteltartozása. A további részletes feltételeket az Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata tartalmazza.

A hitel biztosítéka 15 millió Ft hitelösszegig az előírt magánszemély készfizető kezességvállalása, 15 millió Ft felett a hitelnyújtó és az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) által elfogadott egyéb fedezet (ingatlan vagy ingóság) bevonása is szükséges.

A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő „kártyadíj” és a garanciadíj állami támogatáson felüli részének megfizetése esedékes.

A hitel futamideje alatt az igénybevett (kihasznált) kölcsön összege után ügyleti kamatot ill. kezelési költséget kell fizetni.

A hitel visszafizetése a futamidő végén, lejáratkor, egy összegben esedékes.

A hitelnyújtó a hitelkeret minél egyszerűbb igénybevétele érdekében egy MasterCard Standard típusú, nemzetközi bankkártyát bocsájt ki a vállalkozó számára. Ezen kívül a hitelkeret az egyéb, szokásos módokon is igénybe vehető, pl. átutalás, banki vagy ATM-ből történő készpénzfelvétel, stb.

Kapcsolódó dokumentumok / Hirdetmények