2017-09-27 20:03:43

TÁJÉKOZTATÁS BANKSZÜNNAPRÓL

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kisalföld Takarék Szövetkezet mint átvevő, valamint a SAVARIA Takarékszövetkezet, a Kis-Rába menti Takarékszövetkezet, a Lövő és Vidéke Takarékszövetkezet és a „Rábaközi” Takarékszövetkezet mint beolvadók 2017. október 31-ei határnappal történő egyesülését követően a beolvadó takarékszövetkezetek általános jogutódjaként továbbműködő Kisalföld Takarék Szövetkezet (névváltozás után: Nyugat Takarék Szövetkezet) 2017. november 2-án (csütörtökön) és 3-án (pénteken) – az egységes informatikai rendszerre történő átállás miatt – könyvelési és pénztári bankszünnapot tart.

2017. november 1-jén (Mindenszentek napján – szerdai nap, amely munkaszüneti nap) és a fent hivatkozott két bankszünnapon a jogutód Nyugat Takarék Szövetkezet fiókjai zárva tartanak, a telefonos és személyes ügyintézés ezeken a napokon szünetel.

A bankszünnapokon beérkező jóváírások, munkabérek, járandóságok 2017. november 6-án kerülnek könyvelésre az érintett lakossági és pénzforgalmi számlákon.
A bankszünnapokkal egyező értéknapokkal és teljesítési napokkal sem papír alapon, sem elektronikus úton nem tud a jogutód takarékszövetkezet megbízást befogadni és teljesíteni, az ezeken a napokon esedékes rendszeres megbízások, csoportos beszedések, hiteltörlesztések, betétlekötések a következő banki munkanapon kerülnek teljesítésre.
Az ügyfelek által használt elektronikus csatornák (Netbank, Electra Internet Bank, Electra Home Bank) 2017 . október 31-én 15 órától 2017. november 6-án 8 óráig nem lesznek elérhetőek.
Bankkártyával történő készpénz felvételre, internetes vásárlásra és POS terminálon keresztül történő vásárlásra a 2017. október 31-ei záró egyenlegnek megfelelő összeg erejéig lesznek jogosultak a bankkártyával rendelkező ügyfelek.

A munkaszüneti napot és a bankszünnapokat követő első banki munkanap 2017. november 6.
Tudjuk, hogy ezzel a kényszerű megoldással nehéz helyzetet teremtünk az ügyfelek számára, de más módon nem oldható meg az egyesülő takarékszövetkezetek egységes informatikai rendszerre történő átállása.

Kérjük tájékoztatásunk megértő elfogadását. Kérdés esetén munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre. Türelmüket előre is köszönjük.

2017. szeptember 25.

                                                                                                                                          Egyesülő takarékszövetkezetek

 

pdf MNB határozat 2017-11-02-03-ai bankszünnapokról 2017.09.27

pdf Tájékoztatás bankszünnapról Nyugat